ACTIVITEIT

VOORSTELLING : "Vox Populi" (Riches-Claires)

THÉÂTRE : "Vox Populi" (Riches-Claires)

Vox Populi is het geesteskind van de groep 'Femmes en Couleur - FeC' van onze vereniging en is een voorstelling die politici en burgers en de zelden gehoorde stemmen opnieuw met elkaar in contact probeert te brengen. is een show die probeert de banden tussen politici en burgers te vernieuwen, tussen de weinig gehoorde stemmen en het publieke plein, tussen de woorden van het volk en de oren van iedereen. en het publieke plein, tussen de woorden van het volk en de oren van iedereen. Bewegend tussen fysieke expressie, humor en ernst, toneelkunst en ontwapenende oprechtheid, raakt Vox Populi tot de kern van het theatrale proces: op het podium staan en zeggen wat ons bezighoudt. Aan de kaak stellen, zich uitspreken en de dialoog aangaan zijn slechts enkele van de middelen die theater kan gebruiken om democratie te creëren. Marianne, Touria en Jamila brengen je het resultaat van hun werk, hun discussies, hun gelach en hun spel. En hun hoop als kleine meisjes, moeders en grootmoeders. Drie vrouwen die besloten hebben hun stem te geven aan politieke kwesties, de actualiteit, de dingen van het leven en de stad.
Né de l'envie du groupe « Femmes en Couleur – FeC » de notre association, Vox Populi est un spectacle qui tente de renouer les liens entre politiques et citoyen.es, entre les voix peu entendues et la place publique, entre les mots du peuple et l'oreille de tous. Naviguant entre expression corporelle, humour et sérieux, jeu scénique et sincérité désarmante, Vox Populi va à l'essentiel de la démarche théâtrale : monter sur scène et dire ce qui nous tient à cœur. Dénoncer, parler, dialoguer sont tant d'outils que le théâtre s'approprie pour « faire démocratie ». Marianne, Touria et Jamila vous présentent le fruit de leur travail, de leurs discussions, de leurs fous rires, de leurs jeux d'enfants et de leurs espoirs de petites filles, de mères, de grand-mères. Trois femmes qui ont décidé de donner leurs voix sur des sujets politiques, des sujets d'actualité, les choses de la vie et de la ville.
Opmerking
Gelieve 1 uur voor aanvang van de show aanwezig te zijn. Deze keer zijn het de "politici" die het publiek verwelkomen en plaatsnemen :)
Merci de vous présenter 1h avant le début du spectacle. cette fois-ci ce sont des "politiques" qui acceuillent et installent confortablement les citoyens :)

Meer info

Alle activiteiten
Wanneer
25
/
11
/
2023
van
16:00
tot
PRIJS
0
Kosteloos
WAAR
Centre Culturel des Riches-Claires, Rue des Riches-Claires 24
CONTACT
De Harmonie
info@deharmonie.be
02 203 28 48
VZW Buurtwerk Noordwijk
Antwerpsesteenweg 24
1000 Brussel
02 203 28 48

Met steun van:

Volg De Harmonie
op Facebook