ACTIVITEIT

VOORSTELLING : "Ruy Blaes" (Toone)

THÉÂTRE : "Ruy Blaes" (Toone)

Ruy Blas, een duistere tragedie van Victor Hugo, inspireerde Barès en Géal tot een parodie op de Brusselse alexandrijnen. Van Ruy Blas naar de Rue Blaes Toone is niet ver weg, en er is geen gebrek aan brieven. Don Rotsac, een Spaanse edelman die door de koningin in ongenade is gevallen omdat hij een van haar hofdames heeft verleid, droomt ervan haar hoffelijke majesteit te compromitteren. Hij geeft zijn bediende Woltje - Ruy Blaes - door als zijn neef Don César de Bazan. Maar op het nobele hart van onze held, die verliefd is op de koningin en wiens hart niet van hout is, valt niet te rekenen.
Sombre tragédie de Victor Hugo, Ruy Blas a inspiré à Barès et Géal une parodie en alexandrins bruxellois. De Ruy Blas à la rue Blaes Toone n’est pas à une lettre près, il n’en manque d’ailleurs pas. Don Rotsac, grand d’Espagne disgracié par la reine pour avoir séduit une de ses dames d’honneur, rêve de compromettre sa gracieuse majesté. Il fait passer son valet Woltje – Ruy Blaes pour son cousin Don César de Bazan. C’est sans compter sur le noble cœur de notre héros amoureux de la reine dont le cœur n’est pas de bois.
Opmerking
Bijeenkomst om 15u45 uur voor de ingang van het theater ((OPGELET: die in de Grasmarkt straat 66, de andere ingang is gesloten)
rendez-vous à 15h45 devant l'entrée du théâtre (ATTENTION : celle située Rue du Marché aux Herbes 66, l'autre entrée est fermée)

Meer info

Alle activiteiten
Wanneer
15
/
4
/
2023
van
16:00
tot
18:00
PRIJS
1,25
Kosteloos
WAAR
Théâtre Royal de Toone, Rue Marché aux Herbes 66 1000 Bruxelles
CONTACT
De Harmonie
info@deharmonie.be
02 203 28 48
VZW Buurtwerk Noordwijk
Antwerpsesteenweg 24
1000 Brussel
02 203 28 48

Met steun van:

Volg De Harmonie
op Facebook